Bizi Tanıyın
İŞ ORTAĞI
Dijital Köprü

Şirketinizi geleceğe taşıyan yenilikçi çözümler QNB Finansbank Dijital Köprü’de!

Detaylı Bilgi
Faktoring Hakkında
İŞ ORTAĞI
Dijital Köprü

Şirketinizi geleceğe taşıyan yenilikçi çözümler QNB Finansbank Dijital Köprü’de!

Detaylı Bilgi
Hizmetlerimiz
İŞ ORTAĞI
Dijital Köprü

Şirketinizi geleceğe taşıyan yenilikçi çözümler QNB Finansbank Dijital Köprü’de!

Detaylı Bilgi
İhracat Faktoringi Hizmetleri ve Avantajları Nelerdir?

İhracatçının yurtdışında yerleşik alıcılarına kesmiş olduğu faturalar için istihbarat, garanti, tahsilat ve finansman hizmetlerinin sağlandığı faktoring modelidir. Detaylı bilgi için tıklayın!

QNB Finansfaktoring

3 dk okuma süresi

20.12.2023

11.08.2022

İhracat Faktoringi Nedir?

İhracatçının yurtdışında yerleşik alıcılarına kesmiş olduğu faturalar için istihbarat, garanti, tahsilat ve finansman hizmetlerinin sağlandığı faktoring modelidir.

Temel hizmet tanımları ise ;

Garanti Hizmeti:
Satıcının yurtdışındaki alıcıya kesmiş olduğu ticari faturalardan doğan alacağının, muhabir faktoring şirketleri tarafından alıcıya tanınan limitler dahilinde garanti altına alınmasıdır.

Tahsilat ve Alacak Yönetimi:
Alacağın takibinin yapılması, tahsil edilmesi ve raporlanması hizmetlerinin satıcıya sunulmasıdır.

Finansman Hizmeti:
Faktoring şirketi tarafından satıcı için tesis edilen finansman limiti dahilinde alacakların belli bir ön ödeme oranı üzerinden satıcı firmaya vadesinden önce ödenmesidir.

İhracat Faktoringinin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Nakit Akışı
Mal mukabili açık hesap ihracat işlemlerinde vade nedeniyle tahsilatlarda gecikmeler yaşanabilir. Tahsilatın gerçekleşeceği zamanı tam olarak bilememek firmanın nakit akışını yönetememesi, nakit sıkışıklığına girmesi gibi sorunlara yol açabilir. İhracat faktoringi oluşabilecek nakit sıkışıklıklarına engel olur, eksiksiz yükleme belgelerine sahip olduğunuz anda nakde ulaşmanız kolaylaşır ve daha çok satış yapma imkanı sağlar.

Riskten Koruma
Güvenilir istihbarat bilgileri sayesinde alıcının mali gücü ve piyasadaki kredibilitesi hakkında güncel bilgiye sahip olmanızı sağlar. Daha önce ihracat yapmadığınız ülkelere ve tanımadığınız alıcılara satış yapma imkanı sağlar. Benzer finansal ürünlerden farklı olarak, alıcı limitleri dahilinde alacakların %100’ünü kapsaması nedeniyle satıcıya güvenli satış avantajı sunar.

Bilanço Yapısı
Alacakların gayrikabilirucu temliki ile firma daha likit bir bilanço yapısına sahip olur.

İş Yükü
Alacak takibinin ve tahsilatların faktoring şirketi tarafından yapılması, firmanın tahsilat yönetiminden doğan iş yükünü azaltır.

QNB Finansfaktoring’in güçlü sermaye yapısı ve geniş istihbarat ağı sayesinde sizin de ihracatınız aksamadan devam etsin, ihracat avantajlarından faydalanmak için 0212 371 38 00 numaralı telefondan bizimle iletişime geçin.