Bizi Tanıyın
İŞ ORTAĞI
Dijital Köprü

Şirketinizi geleceğe taşıyan yenilikçi çözümler QNB Finansbank Dijital Köprü’de!

Detaylı Bilgi
Faktoring Hakkında
İŞ ORTAĞI
Dijital Köprü

Şirketinizi geleceğe taşıyan yenilikçi çözümler QNB Finansbank Dijital Köprü’de!

Detaylı Bilgi
Hizmetlerimiz
İŞ ORTAĞI
Dijital Köprü

Şirketinizi geleceğe taşıyan yenilikçi çözümler QNB Finansbank Dijital Köprü’de!

Detaylı Bilgi
Küçük İşletmeler İçin Faktoringin Faydaları

Küçük işletmeler faktoring sayesinde nakit akışını iyileştirir ve işletme sermayesi yaratır. İşte küçük işletmeniz için yararlanabileceğiniz detaylı bilgiler!

QNB Finansfaktoring

7 dk okuma süresi

20.12.2023

12.10.2023

Küçük İşletmeler İçin Faktoringin Faydaları

Günümüzde büyümekte olan birçok işletmenin sıklıkla karşılaştığı sorunlardan biri acil nakit ihtiyacıdır. Özellikle küçük işletmelerde alacakların vadesini beklemek nakit akışlarını yavaşlatıp sıkıntı yaratır.

Bilindiği üzere, iş sürdürülebilirliği konusunda zaman çok önemlidir. Zaman yönetimi konu olunca, vade beklemek gibi sizi yavaşlatan durumlarda faktoring hizmetinden yararlanmak işlerinizin her zaman yolunda gitmesini sağlayacak yöntemlerden biridir.

Faktoring, işletmenizin büyüklüğünden bağımsız olarak faturalı alacaklarınızı vadesinden önce nakde dönüştürüp iş akışını kesintiye uğratmadan ve ödemelerinizi aksatmadan işletmenizin daha sağlıklı büyüme hedeflerini gerçekleştirme konusunda size destek sağlar.
Böylece faktoring hizmetinden yararlanan işletmeler, hızlı nakit akışı, daha fazla sermaye, esneklik gibi birçok avantaja sahip olur. İşte bu avantajlar:

İyileştirilmiş Nakit Akışı

Faktoringin en büyük avantajlarından biri oldukça hızlı bir şekilde sonuç alınmasıdır. Küçük işletmelerde nakit akışı ve zaman yönetimi konusunda faktoring, büyük bir yardımcı olarak görev yapar.

Faktoring süreci hızlı ve pratiktir. Uzun prosedürlerden uzak bir şekilde, fiziksel faktoring şubelerinin yanı sıra, cep telefonunuzdan veya kişisel bilgisayarınızdan da faktoring işlemi başlatabilir, süreci de dijital olarak takip edebilirsiniz. Kredi süreçlerindeki gibi uzun evrak işlerine gerek duyulmadığından kısa sürede hizmet almanın avantajını yaşarsınız.

Ayrıca nakit akışını kesintiye uğratmamak için dış kaynaklara yönelmenize gerek kalmaz. Örneğin yaklaşan ödemelerinizi finanse etmek için borçlu konumuna gelmeden, işletmenizin öz kaynaklarıyla kolayca fon elde edip, kısa sürede kaynak yaratma imkanına sahip olursunuz.

Risk Yönetimi

Büyümekte olan işletmeler için alacakl vadelerinde tahsilat takibi ciddi bir insan kaynağı gerektirmektedir. Faktoring hizmetinden yararlandığınızda, alacakların tahsilatı ve takibini devrettiğinizden, riskiniz de faktoring şirketine geçmiş olur. Böylece hem kaynaklardan tasarruf edersiniz hem de risk yönetiminiz kolaylaşır. Ayrıca, garanti hizmeti sayesinde alacaklarınız güvence altında tutulur; riskiniz minimuma iner, bu sayede yeni pazarlara daha az riskle girme imkanına ulaşırsınız.

Risk yönetimi konusunda ihracat faktoringinin avantajlarından da bahsedebiliriz. Bu hizmetten yararlanan ihracatçı firmalar yurt dışı pazarında alıcı riskini faktoring şirketine devrederek pazarlarını kolaylıkla genişletebilirler. Faktoring hizmeti, bu konuda kapsamlı güvenlik sağlar. Muhabir faktoring şirketi ile birlikte alıcı ve satıcı arasında oluşabilecek iletişim sorunlarını ortadan kaldırılır. Bu sayede, daha fazla işletme sermayesi elde eden işletmeler mevcut pazarlarda da rekabet avantajının keyfini çıkarabilirler.

Azaltılmış Muhasebe ve Yönetim Maliyetleri / Bilanço İyileştirilmesi

Faktoring hizmeti aldığınızda, faktore devredilen ticari alacakların değeri bilançodan çıkarıldığından, daha likit ve güçlü bir bilançoya ulaşırsınız. Bu da şirketlerinizin kredi notunda pozitif bir etki yaratabilir. Aynı zamanda gelecek işlemleriniz için finansman maliyetlerini düşürür.

Ayrıca, hızlı nakit sağladığından borç ödemelerini kolaylaştırır, yatırım fırsatlarına ayrılan öz kaynaklarınızı arttır. Alacak ve tahsilattan doğan iş yükü ve maliyet faktoring şirketi tarafından karşılanmış olur. Dolaylı olarak finansal performansı da destekler. İşletme içinde azalan muhasebe yükü ve tahsilat süresi sayesinde operasyonel verimliliğe katkı sağlar.

Profesyonel Destek

Faktoring, alacakların tahsilatıyla ilgili profesyonel destek sunar. Faktoring hizmeti aldığınızda işletmenize alacaklarınızın yönetimi ve tahsilatıyla ilgili bilgi ve deneyim sağlanır. Satışlarınız daha kolay ve güvenli hale gelir. Bu da tahsilatın verimi ve kaynak tasarrufu konusunda oldukça avantaj sağlamaktadır. Çünkü böylece asıl faaliyetleriniz için daha fazla kaynak ayırmış olursunuz, zamandan ve masraflardan tasarruf edersiniz.

İstihbarat ve garanti hizmetiyle müşterilerinizin mali gücünü, finansal durumunu ve krebilitesini önceden değerlendirebilirsiniz. Riskli firmalarla çalışmaktan kaçınmanız kolaylaşır. Bu sayede daha kaliteli müşteri portföyü elde edebilirsiniz.

Daha Fazla Esneklik

Faktoringin avantajlarından biri de esnekliktir. Büyümekte olan işletmeler, nakit sıkıntısı ve kredi kaynaklı ödeme güçlüğüyle sıklıkla karşılaşır. Bu konuda faktoring hizmeti, nakit akışı için en esnek çözümlerden birini sunar. Hangi faturalarınız karşılığında faktoring hizmeti almak istediğinize karar verdikten sonra size en uygun şartlarda kısa sürede anlaşma sağlayabilirsiniz.

En basit haliyle faktoring hizmeti, işletmenizin işlemlerine göre farklı esneklik seviyeleri sunabilir. İşlem bazlı çalışabilir, uzun vadeli işlemlerle uğraşmak zorunda kalmazsınız. Kredi limitlerinden farklı olarak faktoring limit tutarları, müşteri sayılarına ve satış tutarlarına bağlı olarak artırabilir. Şirketinizin ihtiyacına en uygun faktoring çözümü bulmanızı sağlar.

Rekabet Avantajı ve Büyüme Fırsatı

Küçük işletmeler için faktoring, bahsettiğimiz avantajlar ile rakiplerine karşı daha güçlü bir konum kazanma konusunda yardımcınız olur. Örneğin, müşteri güvenilirlik araştırması, tahsilat takibi ve kredilerle ilgi tüm prosedürler faktoring şirketine devredileceğinden zamandan tasarruf edip geleceğe dönük iş planları yapabilirsiniz.

Benzer olarak, hızlı nakit akışı, garanti hizmeti, risk yönetimi, profesyonel destek avantajları sayesinde de işletmeniz; daha çok müşteriye ulaşma, yeni yatırımlar için fon sağlama, ödeme kolaylığı, yeni pazarlara açılma gibi imkanlar elde edebilir. Kısaca, küçük işletmelerde faktoring, işletmenizin finansal sağlığını iyileştirmesine yardımcı olacak ve büyümelerini hızlandıracak bir hizmettir.

Bir İşletme Ne Zaman Faktoring Yapmayı Düşünmelidir?

● Nakit akışı sıkıntısı çekiyorsa
● Alacaklarının riskini azaltmak istiyorsa
● Daha fazla işletme sermayesine ihtiyaç duyuyorsa
● Tahsilat sürecini basitleştirmek istiyorsa
● Kredi notunu korumak istiyorsa
● Finansal performansını arttırmak istiyorsa
● Büyümeyi finanse etmek istiyorsa

Faktoring, birçok firmaya geleneksel finans tekniklerinden farklı, modern bir çözüm sunar. İşletmenizi, alacaklarınızın riskini düşünmeden kredi notunuzu koruyarak en uygun teklifle hızlı ve kolay bir şekilde nakde ulaştırır.
Müşterilerinizin ödeme takvimleri beklemeden düzenli nakit akışı sağlayıp büyümesini kolayca finanse etmek istediğiniz işletmelerinizde faktoring hizmetinden yararlanabilirsiniz.